Even voorstellen


"Passie fokker Izzy's Ratten"

Wie zijn wij?

 

Jullie zijn vast nieuwsgierig wie er achter Izzy’s Ratten zit.
Mijn naam is Elma Nengerman, afgestudeerd Dierverzorgster.
Omdat er helaas in de dierenwereld weinig werk is te vinden heb ik verschillende parttime banen naast elkaar.

Naast de ratjes die hier wonen hebben we ook andere dieren; diverse aquaria met tropische vissen, een vijver met Japanse Koi, Friese Stabij Bauke van mijn vriend, en mijn eigen hond American Bully XL Logan waar ook shows mee worden gelopen.

 

Ook onze honden zijn ontzettend gek met de ratjes. Bauke mag dan wel een jachthond zijn maar zodra hij bij de ratjes is, is zijn jachtinstinct helemaal verdwenen en wil hij niets liever dan naar de ratjes kijken.

Een ratje bij Bauke in de mand vind hij geweldig dan kan hij ze nog beter bekijken.


Logan vind de ratjes ook helemaal geweldig, hij mag dan wel een grote bulldozer zijn maar hij is ontzettend teder met deze kleine diertjes. Hij laat het toe dat de ratjes over hem heen lopen, in zijn oren en ogen snuffelen, dit is allemaal best. Zodra hij merkt dat een ratje het wat spannend vind doet hij een stapje terug.

      

Van kinds af aan is er al een grote passie voor dieren aanwezig.
Mijn allereerste huisdier was een konijn genaamd Snuffy, ik was toen 7 jaar. Hierna volgden nog meerdere dieren zoals konijnen waarbij er ook een nestje is geboren in 1999, vissen, hamsters en muizen, ook met muizen zijn er een aantal nestjes gefokt, grasparkieten, valkparkieten, en toen kwam mijn eerste ratje Izzy. Sinds begin 2009 heb ik al ratjes en sinds begin 2014 ben ik begonnen met het fokken van deze geweldige diertjes.

Naast mijn dieren heb ik ook nog een grote passie voor Orchideeën, fotografie en mijn tuintje laat ik ook graag stralen met bloemen en bijzondere planten.